Varsel om forhøjet vandstand kan potentielt resultere i oversvømmelser i Køge Bugt

Foto: Stevns kommune.
dato

Et nyt varsel om risikoen for forhøjet vandstand er blevet udgivet den 7. februar kl. 16.00. Vandstigningen forventes at forekomme i Køge Bugt den 9. februar.

Denne situation er forårsaget af en konstant regnvejrsperiode, der har mættet jorden med vand således, at der er risiko for lokale oversvømmelser. Det rådes kraftigt til, at indbyggere i områder, der tidligere har oplevet oversvømmelser, holder øje med vejrudsigterne og generelle opdateringer, der vil blive offentliggjort på både kommunens hjemmeside og Facebook.

Dermed kan der forudses og handles proaktivt på situationen. Dertil opfordres bilister til at køre forsigtigt, da der er risiko for vand på vejene.

Det er vigtigt at huske på, at det ikke er Stevns Kommune og beredskabets ansvar at hjælpe private med at sikre deres boliger mod eventuel oversvømmelse. Det juridiske og praktiske ansvar for beskyttelse af privat ejendom mod vandskade ligger hos ejeren selv.

På grund af de omfattende regnmængder er Tingvej i disse dage lukket. Da dette ikke er første gang, overvejes det som en del af budgetforhandlingerne for 2025, hvorvidt vejen skal forhøjes for at forebygge yderligere lukninger. Ligeledes er Råbyvej og cykelstien mellem Valløby og Strøby Egede på nuværende tidspunkt lukket som følge af oversvømmede områder.

Til de boligejere, der føler behov for yderligere at beskytte deres ejendomme, er det muligt at hente sandsække ved Materielgården i Store Heddinge eller ved Prambroen i Strøby Egede.


https://stevns.dk/nyheder/2024/februar/nyt-varsel-om-risiko-for-forhoejet-vandstand
Kilde: Stevns Kommune